Campania de sănătate publică

Este bine cunoscut faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Anual se înregistrează peste 17 milioane de decese, iar specialiștii estimează că în următorii zece ani, numărul deceselor va ajunge la 25 de milioane pe an.

Îngrijorătoarele numere ne determină să aducem în atenția populației Campania de Sănătate Publică „CARDIOCheck”. Ne dorim ca prin aceasta,  să subliniem importanța ce trebuie acordată factorilor de risc cardiovascular și a unui control regulat la medic.

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc cardiovascular și de aceea monitorizarea constantă a valorilor tensionale este esențială în depistarea precoce a afecțiunilor cardiovasculare.

În lumina acestui aspect am dedicat prima parte a workshop-ului unor noțiuni fundamentale de utilizare corectă a tensiometrelor mecanice.

Deși există din din ce în ce mai multe mijloace electronice de monitorizare a tensiunii arteriale, tensiometrul mecanic rămâne cel mai de încredere instrument pentru determinarea acestui parametru. Astfel lui îi vom dedica prima parte a workshop-ului din cadrul campaniei, iar în cea de a doua parte vom discuta tehnicile de bază de resuscitare. Cunoașterea unor reguli esențiale poate face diferența în cazul neașteptat al unui stop cardio-respirator.

Campania continuă în centrul comercial Palas Mall unde vom trage un semnal de alarmă cu privire la riscul cardiovascular și factorii acestuia pentru comunitatea ieșeană.

Vino și tu la Campania de Sănătate Publică pentru a afla cum poți diminua factorii ce reprezintă un risc pentru sănătatea inimii tale.

Împreună învățăm să avem grijă de inimile noastre!